Sound on VoCore2

Tim
 
Posts: 1
Joined: Sat Aug 04, 2018 12:47 pm

Sound on VoCore2

Sat Aug 04, 2018 1:23 pm

I tried to get the sound on my VoCore2 working...

But i did not succeed to get any sound out of it:

Here is what I tried:

- Image http://vonger.cn/misc/vocore2/20170527V.bin
Result: /dev/audio is there,
“madplay test.mp3” gives only tickling noise

root@OpenWrt:/tmp# dmesg | grep -E "i2c|i2s|audio|audio|8388"
[ 0.090000] rt2880-pinmux pinctrl: found group selector 4 for i2c
[ 17.770000] i2c /dev entries driver
[ 19.460000] i2c-gpio i2c-gpio: using pins 5 (SDA) and 4 (SCL)
[ 19.550000] mt7628-i2s 10000a00.i2s: loaded, sys freq is 480MHz.
[ 19.580000] es8388_codec_probe
[ 19.590000] mt7628-audio audio-card: es8388-hifi <-> 10000a00.i2s mapping ok
[ 19.600000] mt7628-audio audio-card: load
[ 46.400000] es8388_hw_params: 44100Hz 16bit, ADC: 0, DAC: 1
[ 46.410000] set audio rate to 44100Hz.

- Image http://vonger.cn/misc/vocore2/20180723V.bin
Result: No /dev/audio
- Image http://downloads.openwrt.org/releases/18.06.0/targets/ramips/mt76x8/openwrt-18.06.0-ramips-mt76x8-vocore2-squashfs-sysupgrade.bin
Result no /dev/audio
opkg install kmod-sound-mt7620
still no /dev/audio
dmesg | grep -E "i2c|i2s|audio|audio|8388|mt7620"
[ 141.721199] i2c /dev entries driver
[ 141.771884] ralink-i2s 10000a00.i2s: mclk 480KHz
- I also tried to compile latest openwrt with the kmod-sound-mt7620, but this also does not work


What did i do wrong?

Vonger
 
Posts: 669
Joined: Sun Oct 19, 2014 6:00 am

Re: Sound on VoCore2

Sat Aug 04, 2018 4:35 pm

20180723V.bin do not have audio driver yet, try 20170527V.bin.
If madplay do not work, that is possible hardware issue. Please check if there is anything broken.

Return to VoCore2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests